Det er i grunnen umulig å ikke sammenligne «Ballard» med «Bosch» og «Bosch: Legacy». Det er tross alt en spin-off-serie av en av de mest populære politiseriene på svært lang tid.
Forfatteren Michael Connelly, hvis bøker har vært grunnlaget for alle de andre «Bosch»-seriene, har også skrevet bøker om Renée Ballard. Her spilles tittelrollen av skuespillerinnen Maggie Q. Heldigvis spiller hun rollen minst like sikkert som Titus Welliver har gjort med Harry Bosch.
Maggie slo gjennom i «Divergent»-filmene, men er også en veteran på TV-fronten etter sine hovedroller i både «Nikita» og «Designated Survivor».
Men det er her i «Ballard» at jeg har likt Maggie Q best så langt.
Vi seere ble introdusert for Ballard allerede i den siste episoden av «Bosch: Legacy», men «Ballard» står godt på egne ben. Personlig har jeg «bare» sett alle episodene av «Bosch» og den første sesongen av «Bosch: Legacy». Det er imidlertid fullt mulig å hoppe inn og se «Ballard» uten noen som helst forkunnskaper.
Titus Welliver dukker opp i «Ballard»

Og ja, Titus Welliver dukker opp i «Ballard» ved et par anledninger. Det samme gjelder flere av de andre skuespillerne fra de to foregående seriene. Men de gjør det på en naturlig måte som ikke føles påtvunget.
I løpet av sesongen leder Ballard en cold case-gruppe, hvis første sak dreier seg om mordet på søsteren til en høytstående politiker. Vi får vite at hun ble overført til denne gruppen etter å ha anklaget en tidligere kollega for å ha forsøkt å voldta henne.
I motsetning til nesten alle andre politiserier er Ballard den eneste aktive betjenten på teamet. Budsjettet er lite av flere grunner. Dels fordi en politiker i utgangspunktet har gravd opp et budsjett for å oppklare mordet på sin egen søster.
Men også fordi drapsetterforskerne i LAPD ikke ønsker å få klaps på fingrene. Hver gang Ballard klarer å løse en gammel drapssak, beviser hun at hun er bedre enn sine tidligere kolleger.
Men hun er ikke alene. Ballard får for eksempel ganske kompetent hjelp av den pensjonerte politimannen Thomas (John Carroll Lynch), reservepolitimannen Ted (Michael Mosley) og den tidligere politimannen Samira (Courtney Taylor).
Når det gjelder å grave frem informasjon fra internett eller andre spennende arkiver, hjelper også «turistene» Colleen (Rebecca Field) og Martina (Victoria Moroles) til. Den typen amatøretterforskere som like gjerne kunne ha vært med i «Only Murders in the Building» og startet en cold case-podcast.
Maggie Q er definitivt kommet for å bli

Den merkelige miksen gjør at «Ballard» skiller seg ut fra andre krimserier. For eksempel får vi en spesielt sterk scene når Colleen følger Thomas til likhuset. Det er en slik scene som vi som liker denne sjangeren er veldig vant til og avventende til. Men nå har den fått «nytt liv» takket være svært godt skuespill, særlig fra Carroll Lynch.
Den uoppklarte saken fører også teamet inn på et par ulike sidespor, der det blir stadig tydeligere at de faktisk leter etter en seriemorder. Når det gjelder handlingen og måten serien er filmet på, når vi opp på samme nivå som «Bosch» pleide å gjøre.
Men det som gjør at «Ballard» ikke helt når det samme høye nivået i sin første sesong, er at det tar litt for lang tid å komme i gang. Dette annerledes teamet trenger tid til å vise hvem alle er, noen må til og med overbevises om å hjelpe til med etterforskningen.
I andre halvdel av sesongen begynner serien å ta seg mer og mer opp. Dette lover godt for potensielle fremtidige sesonger. Nå som vi vet hvem vi har å jobbe med, deres ulike styrker og svakheter, er det mye interessant å jobbe med her.
Maggie Q er definitivt kommet for å bli. Spesielt med tanke på hvordan sesongens siste episode slutter. Nå håper jeg bare Prime Video gir oss en fortsettelse så snart som mulig!
Hele den første sesongen av «Ballard» slippes på Prime Video 9. juli. Den første sesongen består av totalt ti episoder.